Velika akcija MUP-a na Sokocu: U toku pretresi i privođenja

GS
Foto: MUP Srpske

SOKOLAC - Na području Sokoca u toku je velika policijska akcija MUP-a Republike Srpske usmjerena na više osoba koje se operativno dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima, prenosi RTRS.

U toku su pretresi na više lokacija, kao i privođenja osoba mahom iz kriminalnog miljea, a pripadnici policije zaustavljaju sva vozila koja idu iz pravca Sarajeva prema Sokocu.

Na terenu su jake policijske snage sa velikim brojem vozila, kao i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ).

Akcija je usljedila nakon pucnjave koja se u srijedu dogodila u centru grada, kada je u obračunu ubijen Miroslav Milinković zvani Bato, te ranjen Stefan Delić, koji je i osumnjičen za Milinkovićevo ubistvo.

Ubistvo su snimile kamere obližnjeg video-nadzora na kojima se vidi kako se zaustavlja "tiguan" iz kojeg izlazi jedna osoba, navodno Milinković, a druga koja je bila na trotoaru kreće prema njemu i puca. To je, kako je rekao izvor blizak istrazi, bio Delić.

- Tu je došlo do razmjene vatre u kojoj je Delić ranjen. Sa njim je na trotoaru bila još jedna osoba. Bilo je tu i slučajnih prolaznika. Ispituje se šta je motiv ovog sukoba - rekao je izvor „Glasa“.

Dodao je da je sa Milinkovićem u vozilu bila jedna osoba, koja je nakon ispitivanja puštena i navodno nema veze sa obračunom.

Prema njegovim riječima sve ukazuje na to da se radilo o obračunu kriminalnih grupa zbog nekih ranijih razmirica, a svi učesnici su poznati od ranije po krivičnim djelima. Delić i Karadžić navodno su bliski Ognjenu Orašaninu zvanom Oras koji je u bjekstvu i koji se povezuje sa takozvanim "Škaljarskim kriminalnim klanom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana