Vatrogasno vozilo usmrtilo ženu

Nebojša Tomašević
Vatrogasno vozilo usmrtilo ženu

ZVORNIK - Pješak Gospa B. iz Tršića kod Zvornika poginula je sinoć kada je na nju naletjelo vatrogasno vozilo "mahidra" kojim je upravljao Aleksandar S. (41), potvrđeno je "Glasu Srpske". U saobraćajnoj nesreći u mjestu Tršić na području Zvornika poginula je žena koju je, dok je pješačila, udarilo vatrogasno vozilo.

Iz Policijske uprave Zvornik, navodeći inicijale vozača, saopšteno je da se nesreća desila sinoć oko 21 čas u mjestu Tršić na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina.

- Policija je obavila uviđaj, a  tijelo stradale osobe prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu Bijeljina, gdje će biti izvršena obdukcija. Protiv vozača vatrogasnog vozila "mahidra"  A. S. biće podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja - saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Nezvanično saznajemo da je vatrogasno vozilo krenulo na gašnjenj požara,a pretpostavlja se da je uzrok nesreće navjerovatnije prebrza vožnja.

Iz PU Zvornik apelovali su na građane-pješake da  koriste reflektujuće fluorescentne prsluke prilikom kretanja kolovozom u uslovima lošeg osvjetljenja.

- Takođe apelujemo  da se kreću uz krajnju ivicu kolovoza, te da koriste baterijske lampe ili drugi vid osvjetljenja kako bi bili što uočljiviji ostalim učesnicima u saobraćaju, a sve u cilju postizanja veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju - naglašeno je u saopštenju PU Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana