Uzrok smrti mladića i djevojke najvjerovatnije gušenje, sutra obdukcija

Srna
Foto: RTRS

PRIJEDOR - U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci sutra će biti izvršena obdukcija tijela mladića (29) i djevojke (19) koja su jutros pronađena u automobilu parkiranom u objektu u izgradnji u Kostajnici, rekao je Srni glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović.

- Uviđaj je završen. Smrt je nastupila, najvjerovatnije, gušenjem. Na koji tačno način, pokazaće obudukcija. Zasad ništa ne ukazyje da je smrt posljedica izvršenja nekog krivičnog djela- dodao je Mitrović.

On je naveo da nakon obavljenog uviđaja nema sumnje na krivično djelo, ali da se o tome tužilaštvo i definitivno može izjasniti nakon nalaza obudkcije i prikupljanja još nekih dokaza na osnovu kojih bi se ovo i potvrdilo.

- Za lica D.B. i N.G. iz Kostajnice, čija su tijela pronađena u automobilu parkiranom u garaži stambenog objekta u Kostajnici, utvrđeno je da se radi o zadesnoj smrti koja je, najvjerovatnije, nastupila kao posljedica gušenja - saopšteno je iz Policijske uprave(PU) Prijedor.

Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske uprave Prijedor iz Sektora kriminalističke policije i dežurni tužilac prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

Policijskoj stanici u Kostajnici jutros u 7.40 časova prijavljeno je da su pronađena dva tijela.

Kostajnici će sutra biti Dan žalosti zbog tragične smrti dvoje mladih sa područja ove opštine, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Odluku o proglašenju Dana žalosti donio je načelnik opštine Nikola Janjetović.

- Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade opštine, javim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području Kostajnice - saopštili su iz ove opštine.

Zbog Dana žalosti na javim mjestima se neće održavati programi javnog i zabavnog karaktera, niti emitovati muzika u ugostiteljskim objektima.

Obaveza elektronskih medija sa područja Kostajnice je da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana