Uspješna akcija banjalučke policije: "Nišan" ulovio osumnjičene za uzgoj droge

N.T.
Uspješna akcija banjalučke policije: "Nišan" ulovio osumnjičene za uzgoj droge

BANjALUKA - Savo Đ. (28) i Nikola K. (24) i Aleksandar S. (34) iz Banjaluke uhapšeni su u akciji banjalučke policije “Nišan” zbog uzgoja i šverca droge, kao i posjedovanja nelegalnog naoružanja, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da je tokom akcije pronađena improvizovana laboratorija za proizvodnju narkotika, droga i oružje.

Nezvanično saznajemo da osumnjičeni do sada nisu bili poznati po zloupotrebama narkotika, ali su hapšeni zbog krađa.

- Tokom akcije obavljeni su pretresi na tri lokacije na području Banjaluke, a koje koriste osumnjičena lica i pronađeno je i oduzeto ukupno oko 961 gram zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu marihuana, oko 31,6 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu kokain dvije puške, pištolj, 229 komada municije različitog kalibra, digitalna vaga, improvizovana laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje sa pripadajućom opremom, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela – navedeno je u saopštenju.

Prema saopštenju osim toga na jednoj lokaciji pronađeno je plastično bure sa tragovima marihuane, a koje je bilo zakopano u zemlji.

Kako je saopšteno iz policije sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a pretresi po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci.

Pojasnili su da će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana