Uslovna kazna uhapšenom u kaciji "Kelner" za posjedovanje automatskog pištolja

N.T.
Uslovna kazna uhapšenom u kaciji "Kelner" za posjedovanje automatskog pištolja

BANjALUKA - Milan Grujić iz Gradiške, koji je hapšen u akciji "Kelner" zbog droge, osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na uslovnu kaznu od pola godine zatvora za nedozvoljeno držanje oružja, odnosno automatskog pištolja "škorpion".

Prema presudi koju je izrekao, sudija  pojedinac Blagoja Dragosavljević, Grujić neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Presudom je od optuženog oduzet pištolj "škorpion" koji će biti uništen.

Grujić je bio prvooptuženi za šverc drogom u predmetu "Kelner", ali je Tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjena za to djelo proziv njega.

Tako je on osuđen samo za posjedovanje pištolja, odnosno za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

Grujić je sada osuđen jer je od neutvrđenopg dana pa do  20. novembra 2021. godine u kući u Gradišci držao automatski pištolj "škorpion", što prema zakonu nije dozvoljeno.

Sudija Dragosavljević je kazao da sud smatra da je dokazano da je optuženi držao oružje koje nije dozvoljeno građanima.

- Ulovna osuda je izrečena jer je optuženi oružje držao kao uspomenu na pokojnu majku. Za njega nije nabavio municiju,a nema dokaza da je oružje korišteno. Optuženi je neosuđivan i porodičan. Sud smatra da će se postići svrha kažnjavanja - rekao je kratko sudija Dragosavljević.

Milan Grujić je u predmetu "Kelner" bio optužen za šverc kokinom zajedno sa Daliborom Panićem (39) i Dušanom Glišićem (30) iz Gradiške.

Međutim Okružno tužilaštvo je zbog nedostatka dokaza odustalo od optužbi protiv Grujića.

Panić i  Glišić osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na po godinu i šest mjeseci zatvora zbog prodaje kokaina na području Gradiške.

Akcija "Kelner" sprovedena je krajem novembra lani u Gradišci, a naziv je dobila po dvojici osumnjičenih koji su radili kao konobari, dok je Grujić radio na benzinskoj pumpi. Nakon hapšenja svi su dva mjeseca proveli u pritvoru.

Tokom suđenja utvrđeno je da je u ovom slučaju počinjeno niz propusta u odnosu na optužne protiv Grujića.

Njegova odbrana je ukazala da su brojni dokazi prikupljeni nezakknito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana