Upaljačem zapalio zaštitnu ceradu pa izazvao požar na pomoćnom objektu

Jasmina Salopek
Upaljačem zapalio zaštitnu ceradu pa izazvao požar na pomoćnom objektu

GRADIŠKA - V. G. iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je upaljačem zapalio zaštitnu ceradu na pomoćnom objektu zbog čega je došlo do požara.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su da je osumnjičeni ubrzo identifikovan, te da je počinio krivično djelo paljevina.

- Policijskoj stanici Nova Topola u ponedjeljak uveče prijavljeno je da je u mjestu Vilusi kod Gradiške došlo do požara na pomoćnom objektu u privatnom vlasništvu – saopštili su iz policije.

Dodaju da je požar ugašen od strane Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška, a na objektu je pričinjena materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

-Operativnim radom policija je identifikovali V. G. kojeg sumnjičimo da je izazvao požar, nakon čega je lišen slobode. Izvršenim alkotestiranjem  utvrđeno je prisustvo alkohola – pojasnili su iz policije.

Ističu da su službenici Policijske uprave Gradiška i inspektor za eksplozivne materije i zaštitu od požara juče obavili uviđaj. 

- Tom prilikom utvrđeno je da je upotrebom upaljača zapaljena zaštitna cerada, te pričinjena materijalna šteta na pomoćnom objektu. Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da osumnjičeni bude ispitan na navedene okolnosti, te da se  dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu- naveli su u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana