Ukinut pritvor uhapšenima u akciji „Storidž“

Jasmina Salopek
Ukinut pritvor uhapšenima u akciji „Storidž“

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor osumnjičenima u akciji „Storidž“ Veljku Ugrenoviću, Mladenu Grbiću, Savi Dragišiću, Saši Vidoviću, Filipu Munjeranu, Gordanu Gvozdenu, Draženu Karanu, Nebojši Tojagiću, te Dariu Taškovu osumnjičenim za organizovani kriminal, odnosno šverc droge, oružja i ljudi, te krađe .

Pritvor im je ukinut na prijedlog Tužilaštva BiH.

Nakon ukidanja pritvora, sud im je odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta koje ne smiju napuštati bez prethodnog odobrenja Suda BiH osim ukoliko ga napuštaju da bi se pojavili u ovoj krivičnopravnoj stvari po pozivu Suda ili Tužilaštva BiH.

- Ukoliko je hitno potrebno da napuste mjesto boravišta, osumnjičeni se mogu obratiti sudu obrazloženim zahtjevom o kojem će sud odlučiti u svakom konkretnom slučaju - navodi se u saopštenju Suda BiH.

Dodaju da im je izrečena i mjera zabrane putovanja i od osumnjičenih se privremeno oduzimaju važeće putne isprave.

Provjeru mjere zabrane napuštanja boravišta sprovodiće ovlašćena službena lica Policijske stanice Gradiška, Policijske stanice Novi Grad i Policijske uprave Banja Luka, pojašnjavaju u Sudu BiH.

Osim toga, zabranjeno im je sastajanje s određenim osobama i svaki oblik kontaktiranja s drugim osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu.

- Veljko Ugrenović i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe, krivičnim djelom krijumčarenje ljudi i krivičnim djelom teška krađa - pojasnili su iz Suda.

Oni su uhapšeni 8. decembra prošle godine, a prilikom pretresa je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, te je zaplijenjeno 11 skupocjenih automobila, oko 100.000 KM, puške, pištolji... Oni su, prema tvrdnji Tužilaštva BiH, duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku. Istragom su obuhvaćeni i Milivoje Lovrenović, za kojim je raspisana potjernica zbog ubistva Slaviše Stojanovića, njegov sin Dušan te Predrag Petković, Jovica Grujić, Dario Jekić i Vladica Pavlović.

Oni se terete da su dovezli 460 kilograma skanka kako bi ga preprodali u Hrvatsku, a uspjeli su u Sloveniju prokrijumčariti heroin vrijedan 38.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana