UKC se oglasio o stanju ubice iz Sanskog Mosta

Nebojša Tomašević
UKC se oglasio o stanju ubice iz Sanskog Mosta

BANjALUKA - Mehmed Vukalić, koji je ubio troje radnih kolega  u Gimnaziji u Sanskom Mostu, a potom pucao u sebe, nakon operacije je stabilan i smješten je na intenzivu njegu te se očekuje da ne bude posljedica po njegovo zdravlje.

Ovo je na konferenciji za novinare, navodeći incijale pacijenta, rekao načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju Marko Kantar, koji je bio na čelu tima kada je napadač iz Sanskog Mosta Mehmed Vukalić dovezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Pojasnio je da je pacijent primljen sa prostrijelnom ranom grudnog koša i masivnim krvarenjem.

- Pacijent M.V. je imao povredu pluća, zida grudnog koša. Hitno je operisan i zbrinuti su povrede i on je stabilan i očekuje se da ostane stabilan i da ne bude posljedica po zdravlje - rekao je dr Kantar.

Pojasnio je da je metak prošao jako blizu srca pacijenta, ali ono na sreću nije povrijeđeno.

- Metak je ušao na prednjoj strani zida grudnog koša kod bradavice dojke i izašao na leđa. Povrijeđen je i gornji i donji režanj lijevog krilnog pluća- rekao je Kantar.

Direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da je i ovo pokazalo da je ova institucija osposobljena za izvođenje najzahtjevnijih operativnih zahvata koje se izvode u najvećim klinikama Evrope i Svijeta.

Vukalića u UKC-u čuva policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana