UKC Banjaluka: Osumnjičeni za ubistvo monaha pušten iz bolnice

Jelena Stanić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Dragan Ševo (40) koji je osumnjičen za ubistvo monaha manastira Glogovac kod Šipova Stefana Ačića (62), pušten je danas iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike u Banjaluci, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Ševo se 9. decembra ranio nožem prilikom hapšenja, nakon što ga je policija poslije dvodnevnog skrivanja pronašla u banjalučkom motelu "Nana". On je iz motela iznesen na nosilima te je vozilom Hitne pomoći prevezen u UKC.

- Pacijent je nakon operativnog zbrinjavanja u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje bio hospitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju gdje je liječenje uspješno okončano i danas je otpušten uz terapijske preporuke - kazali su u UKC-u.

Ševo je osumnjičen da je monaha ubio 7. decembra oko 19 časova u trpezariji u manastira Glogovac, nakon što su zajedno večerali. Ačić  je preminuo usljed iskrvarenja nakon što mu je nožem probijena plućna arterija.

Tokom istrage policija je uhapsila muškarca koji ga je dovezao do manastira i sačekao ga ispred te nakon zločina odvezao u Banjaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana