Uhapšeno šest Bratunčana osumnjičenih za šverc stoke i migranata

Nebojša Tomašević
Uhapšeno šest Bratunčana osumnjičenih za šverc stoke i migranata

BRATUNAC - Šest osoba uhapšeno je u akciji "Ruta" zbog sumnje da su bili članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem stoke iz Srbije u BiH, a terete ih i za krijumčarenje ilegalnih migranata. Nezvanično, privedeni su Goran A., Radan A., Nemanja F., Željko J., Predrag Đ. i Mladen Đ. svi iz Brantunca.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) na području Podrinja i Bratunca po nalogu Tužilaštva BiH.

Uhapšene Tužilaštvo  tereti se da su više mjeseci, djelujući kao organizovana grupa, krijumčarili veću količinu stoke, sa područja Srbije u BiH. Stoku su preko Drine prevozili u čamcima i drugim plovilima koja su držali skrivena na obali rijeke. Grupa je, kako tvrdi Tužilaštvo, tako izbjegavala carinske i veterinarske kontrole prlilikom uvoženja stoke u BiH.

- Osumnjičeni su uvezenu stoku  dalje krijumčarili i prodavali u BiH, a sve radi sticanja nezakonite imovinske koristi. Nakon izvršenih aktivnosti, postupajući tužilac odrediće se o daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz MUP-a RS su saopštili da je akcija "Ruta" usmjerena na otkrivanje i suzbijanje djelovanja kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem stoke sa područja  Srbije na područje BiH, preko Drine, izbjegavajući mjere granične kontrole.

-U okviru akcije slobode  lišena su lica G.A, R.A, N.F, Ž.J, P.Đ. i M.Đ, svi iz Bratunca zbog postojanja osnova sumnje da su od oktobra 2020. godine do maja ove godine počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krijumčarenje. Tokom akcije pretresen je veći broj objkata koje koriste osumnjičeni - saopštio je MUP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana