Supružnici s potjernice od policije pobjegli u kukuruz, žena uhapšena

Jasmina Salopek
Supružnici s potjernice od policije pobjegli u kukuruz, žena uhapšena

GRADIŠKA - Željka Erceg (27) iz Gradiške, za kojom je bila raspisana Interpolova potjernica zbog nejavljanja na izdržavanje zatvorske kazne, uhapšena je u srijedu, dok se za njenim suprugom Davorom Ercegom (39) traga, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Ercegova bi ovih dana trebala biti predata Sudskoj policiji Osnovnog suda Gradiška, odakle će biti prevezena u Kazneno-popravni zavod u Istočnom Sarajevu na izdržavanje kazne.

Supružnici Erceg uhapšeni su početkom februara 2019. u akciji „Vitorog“, kada je zaplijenjeno oko 54 kilograma marihuane, 35 grama kokaina, te automatsko oružje i okviri s municijom.

Nakon toga, Davor Erceg je priznao krivicu i sa republičkim tužilaštvom sklopio sporazum, te je osuđen u Okružnom sudu Banjaluka na četiri i po godine zatvora, dok je Željka Erceg osuđena na dvije godine.

Izvor blizak istrazi rekao je da se nisu javljali na poziv suda da idu na izdržavanje zatvorske kazne, te su zbog toga raspisane potjernice.

- Obzirom da se supružnici nisu javljali na sudski poziv na izdržavanje zatvorske kazne koja im je određena, za njima su raspisane potjernice. Duže vremena su se krili, ali smo operativnim radom na terenu došli do informacije da se bračni par Erceg krije na području Brezik Laminaca kod Gradiške, u kući Željkine majke  - rekao je izvor blizak istrazi.

Istakao je da je Ercegova uhapšena u večernjim kasovima nakon što je izašla iza porodične kuće gdje se krila u njivi.

- Nakon što smo dobili informaciju gdje se nalaze, policajci su izašli na teren, ali supružnici nisu bili prisutni. Čitav dan smo ih tražili i negdje predveče smo uhapsili ženu, ali za njenim suprugom tragamo i on je još na potjernici. Supružnici su se vjerovatno razbježali u kukuruze u blizini kuće - dodaje naš izvor.

Kako saznajemo, to jutro je došlo do porodičnih nesuglasica, pa je Davor ispalio metak u zid.

U kući je, kako saznajemo, tokom uviđaja pronađena čaura.

Pored majke, u čijoj su se kući krili supružnici, u kući je zatečen  Goran Lajić (31) iz Gradiške koji je osumnjičen da je planirao pomoći supružnicima da pobjegnu, te će biti predat tužilaštvu zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Za isto djelo sumnjiče i njegovog sugrađanina Dejana Z. za kojim se traga.

Lajić je ranije hapšen zbog sumnje da je 30. septembra bacio dvije ručne bombe u dvorište kuće u Vrbaškoj kod Gradiške.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su, navodeći inicijale, da je, operativnim radom na terenu policija je došla do informacije da se Ž.E. i D.E. lica nalaze na području Brezik Laminaca kod Gradiške, te da je u kući u kojoj su boravili, lice D.E. upotrijebilo vatreno oružje.

Dodaje se da su policijski službenici pronašli i uhapsili Ž. E. dok se i dalje preduzimaju aktivnosti na pronalasku D. E.

- Daljim radom došlo se do saznanja da postoji  sumnja da su G. L. i D. Z. počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, zbog čega je G. L. uhapšen, dok se za D. Z.  traga - saopšteno je iz policije.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je prisustvovao uviđaju, a pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana