Uhapšeno još dvoje osumnjičenih da su pomagali „škaljarcu“, policijski inspektori suspendovani

GS
Uhapšeno još dvoje osumnjičenih da su pomagali „škaljarcu“, policijski inspektori suspendovani

BANjALUKA - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske lišili su slobode još dva lica na području Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela Milošu Božoviću iz Crne Gore.

ATV je javila da je sinoć policija pretresla poznati banjalučki restoran „Plan B“ te da su privedeni vlasnici lokala Petar Dukić i njegov otac.

Kako ATV saznaje u njihovoj kući je boravio pripadnik škaljarskog klana Miloš Božović koji je juče uhapšen u Banjaluci.

U saopštenju iz MUP-a Srpske ističu da je u toku kriminalistička obrada nad P.D. i G.D, koju su sinoć lišeni slobode, a policijski službenici vrše pretresi koje navedena lica koriste na području Banjaluke.

-Lice M.B. sinoć je predato u nadležnost Suda BiH, dok je lice M.M. koje se sumnjiči da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske počinio krivično djelo pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka - navodi se u saopštenju.

Banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu dostavljen je izvještaj protiv glavnog policijskog inspektora Mladena Milovanovića (37) iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Izvještajem dostavljenim Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka obuhvaćeni su i inspektori Predrag Vatreš i Gorana Rečević zbog postojanja osnova sumnje da su takođe počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

U saopštenju iz MUP-a Srpske naglašava se da su sva tri policijska službenika suspendovana, a nastavlja se istraga i dalje aktivnosti u ovom predmetu.

Miloš Božović iz Cetinja, koji je nakon dužeg bjekstva uhapšen u Banjaluci, osumnjičen je za učešće u ubistvu sugrađanina Ranka Vuletića, dok Milovanovića, koji je pao sa njim, terete da mu je pomogao nakon krivičnog djela. Njih dvojica privedeni su u subotu popodne u Banjaluci, a sa njima su pali inspektori Vatreš i Rečević.

-Lice blisko takozvanom škaljarskom klanu, saslušano je u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka u predmetu „Darko Elez i drugi“ -potvrdio je jutros Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je podsjetio da je Tužilaštvo BiH juče zatražilo saslušanje ovog lica i da sprovodi opsežniju istragu u predmetu „Darko Elez i drugi“, u kojoj se istražuju elementi organizovanog kriminala povezani sa više teških krivičnih djela.

Izvještaj protiv inspektora je juče dostavila Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a osumnjičeni Milovanović je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radi ispitivanja.  U nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora za njega.

Osumnjičeni Vatreš i Rečevićeva su nakon obavljene kriminalističke obrade puštena i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Božović, kojeg povezuju sa kriminalnim „škaljarskim klanom“, uhapšen je na osnovu potjernice crnogorskih vlasti, koje ga terete za teško ubistvo Vuletića. Navodno je u vrijeme hapšenja bio u društvu sa Milovanovićem, koji je glavni inspektor u Upravi kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.

Izvor blizak istrazi je rekao „Glasu Srpske“ da se sumnja da je inspektor pomagao bjeguncu u skrivanju. On je navodno odavao povjerljive informacije kriminalcima. Prema njegovim riječima, Vatreš je prije hapšenja bio u društvu tog dvojca, pa je priveden da se vidi da li ima veze sa skrivanjem bjegunca.

Iz MUP-a RS, navodeći inicijale, saopštili su da je Božović uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice za teško ubistvo.

- M. M. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Srpske počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela - kazala je portparol MUP-a Mirna Miljanović i dodala da su u okviru akcije na području Banjaluke uhapšena još dva policijska službenika P. V. i G. R.

Osumnjičene su uhapsili pripadnici UKP-a MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije. Božović će biti predat Sudu BiH koji bi trebalo da vodi proces ekstradicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana