Uhapšeno 9 ljudi na osnovu potjernica zbog krađa i prevara, među njima i Bjelorus

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- Službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su danas državljanina Bjelorusije čiji su inicijali Z.A. za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog teške krađe.

Ovo lice je kontrolisano na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Karakaj i predato je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici ove jedinice uhapsili su u srijedu, 16. februara, državljanina Srbije, čiji su inicijali D.B. (31), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol raspisao potjernicu zbog prevare, nakon čega je predat Sudskoj policiji Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad, u srijedu su, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Vardište lišili slobode lice inicijala V.Đ. i predali MUP-u Kantona Sarajevo, koji je za njim raspisao potragu zbog krivičnog djela računarska prevara.

Službenici ove jedinice su u ponedeljak, 14. februara, na istom prelazu uhapsili lice čiji su inicijali D.A. jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Lice D.A. predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Službenici Jedinice granične policije Brod 16. februara su na izlasku iz BiH na prelazu Brod uhapsili muškarca S.A, kojeg potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda, te predali službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Državljanina Hrvatske čiji su inicijali M.Š. u utorak, 15. februara, uhapsili su pripadnici Jedinice granične policije Doljani pri ulasku u BiH na prelazu Orahovlje, jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Mostaru zbog krivičnih djela teška krađa i krađa. On je predat Sudskoj policiji Široki Brijeg. Istog dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Hum, uhapšen je muškarac A.Š. za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela iznuda, nakon čega je predat pripadnicima kantonalnog MUP-a.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 15. februara su pripadnici Granične policije BiH na letu iz Frankfurta uhapsili državljanku BiH čiji su inicijali S.H. jer je utvrđeno da je zbog krađe potražuje Opštinski sud u Sarajevu. Ona je predata službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, u ponedjeljak, 14. februara, na ulasku u BiH uhapsili su državljanku Srbije čiji su inicijali M.G. za kojom je Interpol raspisao potragu zbog trgovine drogom u okviru kriminalne grupe. Ona je predata Sudskoj policiji Suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana