Uhapšeni zbog talačke krize u Rudom predati tužilaštvu

GS
Uhapšeni zbog talačke krize u Rudom predati tužilaštvu

FOČA - Četiri lica koja su uhapšena u vezi sa talačkom krizom u Rudom predata su jutros Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Foča.

Uz uhapšene Tužilaštvu je predat je i izvještaj o počinjena četiri krivična djela - protivpravno lišenje slobode, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, te izazivanje opšte opasnosti.

Portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica reka je da su ova četiri lica u nadležnosti Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Policija je juče u Rudom uhapsila tri lica, i jedno u Višegradu, a izvršeni su i pretresi na više lokacija u objektima koje koriste uhapšeni.

Drama koja je počela juče ujutru okončana je nakon šest časova, a Vuleta Arsića, vlasnika mesnice i klaonice koji je i izazvao dramu za sada terete za protivpravno lišenje slobode  i sprečavanje službenog lica, odnosno sudskih policajaca u vršenju službene radnje.

Kako je "Glasu Srpske" juče potvrđeno,  policija je u Rudom uhapsila sina vlasnika mesnice i klaonice Mirka Arsića te radnike Dragana Bjelića i Ognjena Novakovića.

Sve je počelo jutros kada su sudski policajci došli u klaonicu kako bi priveli Vuleta Arsića radi odvođenja na ročište na sud u Višegradu. Nakon  su ušli u Arsićev posjed, odnosno u krug klaonice, on im je iz iste počeo prijetiti uz riječi da je u kapiju pustio struju.

Arsić je nakon toga pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada gdje otišao na sud, nakon čega je i uhapšen.

Međutim, radnici sudske policije ostali su u prostoru klaonice i njima Arsićevi radnici, među kojima su i bila dva Arsićeva sina nisu omogućili da napuste prostor klaonice.

Drama je okončana u popodnevnim časovima i sudski policajci Republike Srpske su pušteni iz kruga mesnice i klaonice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana