Uhapšeni zbog iznude novca od odbornika

Srna
Uhapšeni zbog iznude novca od odbornika

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su dva lica iz Novog Travnika zbog sumnje da su počinila iznudu od odbornika Skupštini Srednjobosanskog kantona.

U operativnoj akciji “Dolina” uhapšeni su V.B. (49) i A.V. (37), osumnjičena i za izvršenje krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz FUP-a.

Osumnjičena lica su duži vremenski period s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, uz prijetnju silom, od odbornika u Skupštini Srednjobosanskog kantona, vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos.

Prilikom pretresa pronađen je veći broj vatrenog oružja, određena količina kanabisa, veća količina novca, te mobilni telefoni i sim kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

Navedena lica biće predata Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona na dalje postupanje, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je sprovedena pod nadzorom kantonalnog Tužilaštva Srednjobosanskog kantona uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Policija, kako se navodi, nastavlja aktivnosti s ciljem dokumentovanja krivičnih djela i drugih počinilaca koji se mogu dovesti u vezu sa ovim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana