Uhapšeni u akciji „Kodeks“ predati u sud, zbog osumnjičenog Vukovića intervenisala hitna pomoć

Nebojša Tomašević
Foto: N. Tomašević

BANjALUKA -Sedmorica uhapšenih u akciji „Kodeks“, koji su osumnjičeni za šverc droge i za koje je zatražen pritvor, predati su u Okružni sud u Banjaluci, a tom prilikom intervenisala je hitna pomoć.

Saznajemo da je osumnjičeni Milorad Vuković zvani Luis (42) morao da primi terapiju za visok pritisak pa su pozvani ljekari.

Postupajući tužilac pritvor je, osim za Vukovića, zatražio za Filipa Bojića (29), Petra Marjanovića (26), Vladimira Zečića (22), Sašu Mirkovića (26), Aljošu Marića (26) i Gorana Đuriui (42) svi iz Banjaluke.

Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci.

-  Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora  zbog bjekstva osumnjičenog lica, zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo - saopšteno je iz tužilaštva.

Navodi se da sve osumnjičene terete  da su počinili  krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a osumnjičene Mirkovića  i Marića  i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Navodeći inicijale istakli su da je  raspisana i potjernica za Lukom Brkovićem (22) koji je u bjekstvu.

Za njega je takođe zatraženo da mu sud odredi i pritvor.

 - Osumnjičeni su u vremenskom periodu od 2020.godine do 6.decembra 2021. godine,  nabavljali i preprodavali  opojne droge marihuana i kokain korisnicima na području grada Banjaluka- navodi se u saopštenju Tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana