Uhapšeni „škaljarac“ i „kavčanin“, likvidirali po Sloveniji

Tanjug
Foto: Primorske novice

LjUBLjANA - U opsežnoj policijskoj akciji slovenačke policije na teritoriji Pirana uhapšena su dvojica pripadnika crnogorskog “kavačkog” i “škaljarskog” klana. Slobode je lišeno još jedno lice, koji je u akciji povrijeđeno, piše slovenački portal 24ur.

Portal 24ur saznaje da su uhapšeni D. Đ. i S. B. koje sumnjiče da su u januaru 2023. godine u Ljubljani likvidirali jednu osobu, kao i mnoge druge pripadnike škaljarskog klana, takođe iz Crne Gore. Za trećeg uhapšenog kažu da je vjerovatno njihov pomagač na području Slovenije, ali policija to nije potvrdila.

Njihove namjere su bile nove likvidacije po Sloveniji, ali ih je policija u tome osujetila. Navodi se da je policija bila prinuđena da primijeni prisilu pa je pa je treća osoba povrijeđena i njoj je ukazana ljekarska pomoć.

Iz slovenačke policije za portal je potvrđeno da je ljubljanska kriminalistička policija u saradnji s drugim policijama sprovela akciju na području Portoroža, bez navođenja detalja.

Kako prenose slovenačke Primorske novice, policija je zatvorila Belokrišku cestu, a na terenu je nekoliko pripadnika kriminalističke policije u civilu.

Državno tužilaštvo u Ljubljani potvrdila je hapšenje tri osobe, nad kojima su primijenjena sredstva prisile, a jednoj je osobi je tokom akcije, zbog lakših povreda, ukazana ljekarska pomoć.

-Prilikom hapšenja nije korišteno vatreno oružje te nije ugrožena sigurnost drugih osoba niti da je iko drugi povriješen - naveli su iz policije i dodali da u cilju istrage ne mogu iznositi više detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana