Drogu proizvodili i prodavali u BiH, Srbiji i Austriji

Tanjug
Drogu proizvodili i prodavali u BiH, Srbiji i Austriji

BEOGRAD - Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, nakon višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije, danas je lišeno slobode sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, uhapšeni su: I.S, N. Z, A. D, G.Č, R.D, S.D. i M.R, dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

Ta organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I.S, je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Austrije, Srbije i BiH. Kako se navodi, u toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije, a samo u Subotici, u jednoj od laboratorija danas je pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana