Uhapšeni muškarac i djevojka zbog pljačke zlatare u Bijeljini

Nebojša Tomašević
Foto: Agencije

BIJELjINA -  Tuzlaci muškarac i djevojka H.V. (28) i  H.A. (20) uhapšeni su zbog sumnje  da su prijeteći pišotljem 9. decembra lani opljačkali „Zlatarnu Celje“ u Bijeljini i odnijeli nakit vrijedan 23.000 KM.

Iz Policijske uprave Bijeljina saopšteno je da pomenute terete za razbojništvo, a da su ih na osnovu potrage 2. januara  uhapsili pripadnici Granične policije prilikom ulaska u BiH.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici Policijske uprave Bijeljina došli su do osnova sumnje da su H.V. i H.A. oboje iz Tuzle počinili razbojništvo 9. decembra na štetu zlatare u Bijeljini. Prijeteći upotrebom oružja osumnjičeni su prilikom izvršenja krivičnog djela otuđili i više muških lanaca žutog zlata, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 23.000 maraka- navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je u toku  kriminalistička obrada lica lišenih slobode, nakon čega će isti biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Vlasnica zlatare ranije je za medije ispričala da je na dan pljačke oko 18.30 časova u radnju ušao mlađi bračni par te su tražili da pogledaju muške lančiće.

-  Djevojka je na glavi imala kačket, oči su joj bile skrivene ispod kačketa, muškarac je imao crnu kapu na glavi. U radnji je bila jedna radnica koja nije ništa posumnjala kada su zatražili da pogledaju neke lančiće. Djevojka se u jednom trenutku odvojila od pulta, dok je muškarac ispod jakne izvukao revolver, zaprijetio našoj radnici i zgrabio tu plastičnu futrolu u kojoj su bili zlatni lanci- izjavila je vlasnica zlatare i istakla da je radnica doživjela veliku traumu.

Kamere  video – nadzora snimile su ovu pljačku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana