Dramatično hapšenje krijumčara, prebacivali ljude u Hrvatsku za 5.000 evra (VIDEO)

Srna
Foto: Skrinšot

BEOGRAD - Policija u Srbiji uhapsila je dva lica osumnjičena da su ilegalno za novac preko Dunava na teritoriju Hrvatske prebacili više osoba, među kojima je bilo i članova različitih organizovanih kriminalnih grupa.

Iz MUP-a Srbije saopšteno je da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Višim tužilaštvom u Somboru uhapsili lica čiji su inicijali S.M. i G.K, osumnjičena za krivična đela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su oni kao članovi kriminalne grupe u dužem periodu zajedno sa još jednim, za sada nepoznatim licem, ilegalno prebacivali više osoba među kojima je bilo i članova različitih organizovanih kriminalnih grupa sa teritorije Srbije, Crne Gore, Albanije i Turske, preko Dunava na teritoriju Hrvatske za iznos od oko 5.000 evra po članu organizovane kriminalne grupe.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno je više komada vatrenog oružja, poluautomatskih pušaka, municije različitog kalibra, kao i ručne bombe, a koje su, kako se sumnja, planirali da prokrijumčare na teritoriju EU, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana