Uhapšeni krijumčari migranata na autoputu Banjaluka-Gradiška

N. T.
Uhapšeni krijumčari migranata na autoputu Banjaluka-Gradiška

BANjALUKA - Asim H. iz Bosanske Krupe i Irmana H. iz Bihaća uhapšeni su zbog krijumčarenja migranata u "kediju" koji je pronađen na auto-putu Banjaluka - Gradiška, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka oni su uhapšeni 3. marta. Nezvanično saznajemo da je "kedijem" upravljao Asim H. i da mu je u krijumčarenju  pomagala Irmana H.

- Polciji je 3. marta oko 21. 30 časova prijavljeno da se na autoputu Banjaluka – Gradiška, u zaustavnoj traci, nalazi vozilo "kedi", iz kojeg je izašlo sedam migranata. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su u teretnom vozilu „ford" pronašli lice A.H. Prilikom obilaska terena, policijski službenici su pronašli i lice I.H., kao i sedam migranata - saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je o svemu obaviješten dežurni inspektor Terenskog centra za strance, koji je preduzeo mjere iz svoje nadležnosti.

- Protiv osumnjičenih će Tužilaštvou BiH u redovnoj prodecuri, biti dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela krijumčarenje lica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana