Uhapšene u akciji "Staza" sprovode u Tužilaštvo BiH

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Sprovođenje uhapšenih u akciji "Staza" U Tužilaštvo BiH počelo je jutros, potvrdio je Srni portparol ove pravosudne institucije Boris Grubešić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u okviru akcije kodnog naziva "Staza" juče su na području Foče, Trebinja i drugih opština u Srpskoj uhapsili 19 lica i oduzeli više od 400 kilograma marihuane za koju se sumnja da su pripadnici ove grupe prokrijumčarili iz Crne Gore u BiH.

Osim marihuane, pronađena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika, a među uhapšenima ima i ovlaštenih službenih osoba, koje se sumnjiče za pružanje podrške kriminalnim grupama.

U Tužilaštvo BiH predat je dio od 19 uhapšenih, a policija Srpske nastavlja ispitivanje uhapšenih, koje zatim u skladu sa zakonom predaju Tužilaštvu BiH.

U Tužilaštvu su za Kliks rekli da je njihovo predavanje u toku te da će tokom dana biti poznato više detalja o aktivnostima Tužilaštva u ovoj akciji.

Osumnjičene će saslušati tužilac, nakon čega će biti odlučeno o zahtjevu za pritvor.

Uhapšena lica su osumnjičena za organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet drogom, oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe.

U akciji su učestvovali i pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Sagovornik „Glasa Srpske“ rekao je juče  da je policija mesecima vodila istragu, a otključavanjem aplikacije „Skaj“ prikupljeni su neoborivi dokazi protiv njih.

Mediji u Srpskoj su naveli da je kao jedan od organizatora ove grupe označen Dragan Pejović, te da je upravo on izbjegao hapšenje, jer se nalazi van BiH. Osim njega  kao glavni u ovoj grupi označeni su Mišo Miljanić, Milan Rašević i Miljan Mijović koji su juče uhapšeni u ovoj akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana