Uhapšene dvije osobe zbog premlaćivanja novinara Derviševića

Nebojša Tomašević
Uhapšene dvije osobe zbog premlaćivanja novinara Derviševića

BRČKO - Policija Brčko distrikta uhapsila je dvije osobe zbog sumnje da su učestvovale u napadu i premlaćivanju novinara portala "Times.ba" Mirze Derviševića, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema našim saznanjima, jedna osoba je osumnjičena da je  napadač, a  druga je uhapšena jer nije htjela da oda ime napadača.

Kako saznajemo, osumnjičeni su otkriveni na osnovu snimaka video nadzora.

Izvor blizak istrazi je rekao da je neposredno nakon napada snimljen automobil koji ide iz ulice gdje se sve desilo i u kojem su kako se sumnja dovezli i odvezli napadači.

Na snimku se osim vozila vidi i muškarac koji priča sa osobom u automobilu koji je identifikovan, ali nije htio odati identitet vozača automobila, pa je zadržan u policiji. Druga osoba  koja je uhapšena odgovara opisu napadača. 

Pomenuti  automobil je zaplijenjen i biće predmet istrage. Još se traga za suvozačem, a vodi se i istraga o nalogodavcima ovog napada.

Dervišević je za „Glas“ istakao da je prezadovoljan radom Krim- policije i pripadnika Jedinice specijalne policije Brčko Distrikta.

- Sinoć mi je dodijeljena pratnja iz Jedinice specijalne policije i osjećam se sigurnije. Nadam se da će se ubrzo otkriti počinioci  napada. Policija ubrano radi na rješavanju ovog djela i ja se ovom prilikom moram zahvaliti na njihovoj profesionalnosti i brzini. Sada je sve na tužilaštvu koje treba da odluči da li će osumnjičeni biti zadržani kako bi se prikupili svi dokazi ili neće - kazao je Dervišević.

On je napadnut 19. avgusta i brutalno pretučen kada mu je napadač prišao s leđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana