Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeno oko 400 grama narkotika

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA – Pripadnici Policijske uprave Banjaluka u okviru akcije na suzbijanju zloupotrebe droga uhapsili su L.I. i M.G. iz Banjaluke i zaplijenili 362 grama marihuane i 12 grama spida.

Kako nezvanično saznajemo osumnjičeni su iznajmljivali stan na dan gdje su narkotike prepakivali i prodavali.

Izvor blizak istrazi je rekao da su osumnjičeni u tom stanu i drugima, među kojima su bili maloljetnici davali drogu da uživaju.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je akcija u kojoj su uhapšeni Banjalučani sprovedena 9. novembra.

Istakli su da lica L.I. i M.G. sumnjiče da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 10. novembra izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Banjaluke kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 362 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 12 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Pronađena je improvizovana cigareta tzv. džoint sa tragovima sagorijevanja u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, zatim digitalna vaga- stoji u saopštenju.

Dodaje se da su pronađena i dva mobilna telefona, mrvilice i oko 1 030 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

- Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica L.I. i M.G. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Određene operativne aktivnosti su u toku, a sve mjere i radnje preduzimaju su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka-navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana