Uhapšene dvije osobe, oduzeto 1.000 kutija cigareta

Jasmina Salopek
Uhapšene dvije osobe, oduzeto 1.000 kutija cigareta

KONjIC - Na području Konjica je u nastavku akcije "Regina" oduzeto oko 1.000 kutija cigareta i uhapšena su dva lica zbog sumnje da su počinila nedozvoljen promet akciznih proizvoda, saopštila je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

U SIPA su rekli da je akcija nastavljena juče, te da su osumnjičeni počinili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

- Uhapšeni su kriminalistički obrađeni, a o njihovom daljem statusu će odlučivati postupajući tužilac Tužilaštva BiH. Po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona obavljen je pretres putničkog motornog vozila, koje su koristile ove osobe – saopšteno je iz SIPA.

Dodaju da su tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko 1.000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama u skladu sa zakonom BiH.

Akcija je započeta 18. avgusta prošle godine i tada je na području Istočne Ilidže, Konjica, Mostara, Pelagićeva, Širokog Brijega i Ilijaša uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Početkom akcije pretreseni su stanovi i pomoćni objekti, a  otkriveno je 8.260 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, 385 PVC vrećica napunjenih rezanim duvanom težine oko 0,5 kilograma, 30 kilograma rezanog duvana, pet paketa filtera za cigarete, tri punilice za cigarete, 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana