Uhapšena tri lica u Banjaluci, pretresi i na Tržnici

N.Tomašević
Uhapšena tri lica u Banjaluci, pretresi i na Tržnici

BANjALUKA - Tri lica lišena su slobode na području grada Banjaluka u nastavku operativne akcije "Kings" zbog sumnje da su izvršila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa nedopuštenim prometom akciznih proizvoda, te nedopuštenom trgovinom.

U toku su pretresi na više lokacija na području Banjaluke i Srpca, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Nezvanično saznejamo da su pretreseni pojedini štandovi na banjalučkoj "Tržnici".

Ova lica su lišili slobode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH i prema naredbama Suda BiH.

Akcija "Kings" započela je u julu kada su uhapšeni pomoćnik komandira Jedinice Granične policije BiH u Trebinju Blagoje Milović i Ivica Bago. Tadašnji zamjenik direktora SIPA Zoran Galić, koji je takođe obuhvaćen akcijom,  na dan akcije pobjegao u Hrvatsku i još nije dostupan pravosudnim organima. Nedavno je županijski sud u Splitu donio rješenje da za sada nema osnova da se Galiću odredi istražni pritvor niti da on bude izručen vlastima u BiH.

Tokom ove akcije nakon nekoliko dana na osnovu potjernice uhapšen je Siniša Crnogorac koji je pao na graničnom prelazu "Klobuk".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana