Uhapšena šestočlana grupa provalnika

G. Obradović, . Tomašević
Uhapšena šestočlana grupa provalnika

BIJELjINA - Zbog sumnje da su počinili više provalnih krađa, bijeljinska i policija Brčko distrikta uhapsile su i predale nadležnim tužilaštvima šest osoba, dok se za sedmim licem još uvijek traga.

"Glas Srpske" saznaje da je bijeljinska policija uhapsila Miroslava Novakovića, zvanog Lekin, iz Velike Obarske, Dejana Prelovca iz Bijeljine, Dalibora Trifkovića, zvanog Dali, iz Zenice, Srećka Simića, zvanog Ćoro, iz Bijeljine i Srđana Rankića iz Bijeljine, a policija Brčko distrikta Branislava Trkulju, zvanog Tetak, iz Jajca.

Hapšenje ove kriminalne grupe obavljeno je 19. i 20. januara, a većina njih je i ranije osuđivana za ista ili slična krivična djela.

Načelnik Odjeljenja za sprečavanje opšteg kriminaliteta u CJB Bijeljina Darko Kovrlija rekao je novinarima u Bijeljini da je akcija izvedena pod nadzorom bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

On nije htio da potvrdi identitet uhapšenih, ali je istakao da su svi osumnjičeni da su u proteklih pet mjeseci počinili 17 teških krađa i pribavili imovinsku korist veću od 100.000 maraka.

- Jedan član kriminalne grupe , R. P. iz Bijeljine, je u bjekstvu a uhapšena lica su predata Okružnom tužilaštvu -  kazao je Kovrlija.

On je objasnio da su lopovi krađe činili koristeći odsustvo ukućana, a prethodno bi pribavljali podatke o imovinskom stanju.

- Nasilno su ulazili u kuće i krali novac, zlatni nakit i druge dragocjenosti te ih prodavali na području Srbije. Od 17 teških krađa u proteklih  pet mjeseci, devet je počinjeno u gradu, četiri u Dvorovima kod Bijeljine i četiri u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine - pojasnio je komandir Policijske stanice Bijeljina Jovica Vasilić.

U bijeljinskom Osnovnom sudu juče nisu mogli da odgovore na pitanje da li je uhapšenim licima određena mjera pritvora.

Pljačka

Nepoznati lopovi su 20. januara opljačkali kuću vlasništvo Čedomira Šiljka u Ugljevičkoj Obriježi kod Bijeljine i ukrali 21.000 maraka.

- Uviđajem je utvrđeno da su za sada nepoznati počinioci u kuću provalili kroz prozor i odnijeli novac - rekao je portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana