Uhapšena osoba povezena sa napadačem iz Beograda

GS
Foto: Arhiva

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje.

„U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Riječ je Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je prije dvije godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad“, naveo je Dačić.

„Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora. On je poslije toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta“, rekao je Dačić.

Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji, izjavio je ministar Dačić, prenosi Blic.

Podsjećamo, danas je oko 11 časova ispred Ambasade Izraela došlo do napada na žandarma Miloša Jevremovića (34), u kom je napadač, inače konvertit u islam i vehabija, iz torbe izvadio samostrijel i ispalio ga u žandarma, koji je, iako teško ranjen, uzvratio vatrom i likvidirao napadača.

Napadač je inače iz Mladenovca, ali je promijenio prebivalište i živio je u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana