Uhapšena jedna osoba, u pretresima pronađeni droga, oružje i municija

Srna
Foto: Ilustracija

TUZLA- Muškarac iz Lukavca uhapšen je zbog sumnje da je prodavao drogu, a protiv osam lica će biti podneseni izvještaji tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu.

Uhapšen je muškarac E.K. /35/ iz Lukavca, a izvještaji će biti podneseni protiv D.H. /36/, E.J. /34/, A.Dž. /24/ i V.Đ. /23/, svi iz Tuzle, B.Š. /26/ i M.B. /29/ iz Gradačca, te M.A. /30/ iz Lukavca i A.V. /49/ iz Srebrenika, saopšteno je danas iz Ministarstva unutašnjih poslova /MUP/ ovog kantona.

U pretresima u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu i Srebreniku pronađena su 43 pakovanja droge različite veličine, 10 pakovanja biljne droge, šest digitalnih vaga za precizno mjerenje, četiri drobilice za drogu.

Pronađen je i pištolj sa pripadajućim okvirom, 23 komada municije različitog kalibra, dvije ručne bombe, građevinska kolica, alat, tablet, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana