Uhapšena dvojica osumnjičenih za trgovinu kokaina

SRNA
Uhapšena dvojica osumnjičenih za trgovinu kokaina

SARAJEVO, - Federalna policija uhapsila je u Sarajevu dva lica čiji su inicijali E.A. /44/ i S.M. /40/ zbog sumnje da su na području Kantona Sarajevo neovlašteno nabavljali kokain koju su, zatim, pakovali i pripremali s ciljem daljeg stavljanja u promet trećim licima

. Na osnovu naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi više objekata i motornih vozila koje koriste ova lica, te je pronađena određena količina kokaina, vatreno oružje, municija i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Uhapšena lica osumnjičeni su da su tokom 2023. godine počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Ova lica kriminalistički su obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a jedna od njih je puštena kući i biće predata nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, koji će donijeti odluku o njegovom daljem statusu.

Iz policije su naveli da treća osumnjičena osoba nije pronađena i da će biti naknadno kriminalistički dokumentovana. Iz Federalne uprave policije je saopšteno da su lica uhapšena juče na području opština Novi Grad i Ilidža u predmetu "Izvor dva", pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana