Uhapšena dva lica, a zaplijenjen tekstil, novac i oružje

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO- Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik spriječili su na području Bratunca krijumčarenje veće količine tekstilne robe i njenu dalju distribuciju na tržište BiH, te uhapsili lica čiji su inicijali S.S. /34/ i S.J. /49/ koja se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Krijumčarena tekstilna roba za koju nije bilo dokumentacije o porijeklu otkrivena je juče prilikom granične kontrole kombija, registarskih tablica BiH, kojim je upravljao S.S, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi dežurnog sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršen je pretres vozila i objekata koje koristi S.S, u kojem su pronađeni novac, municija, vojno naoružanje i oprema, duvan, zlato, preparati za potenciju "kamagra", te nevažeće registarske oznake za vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje, protiv osumnjičenih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana