Uhapšena dva državljanina Srbije zbog krivotvorenja novca

Srna
Uhapšena dva državljanina Srbije zbog krivotvorenja novca

BIJELjINA - Dva državljanina Srbije uhapšena su u Jakešnici, opština Modriča, zbog sumnje da su na benzinskoj pumpi u Banjaluci razmijenila 5.000 falsifikovanih evra u konvertibilne marke.

Radnik benzinske pumpe je nadležnoj policijskoj stanici juče u 13.05 časova, prijavio da su oko 12.20 časova na benzinsku pumpu došla dva, njemu nepoznata lica, sa putničkim vozilom "hjundai" koja su tražila da im razmjeni 5.000 evra u KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


Radnik je novac razmijenio, te im je za navedeni iznos dao 9.750 KM, a naknadnom provjerom je utvrdio da je riječ o falsifikovanim novčanicama u apoenima od 200 evra.

Banjalučka policija je u saradnji sa policijskim službenicima iz Doboja uhapsila juče u
15.30 časova dva državljanina Srbije čiji su inicijali S.G. i M.Š. zbog postojanja sumnje da su počinila krivično djelo krivotvorenje novca.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, izvršeni su pretresi putničkog vozila "hjundai" i pokretnih stvari koja su ova lica koristila, i tom prilikom je pronađen i oduzet novac u ukupnom iznosu od 9.600 KM, kao i sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5.000 evra.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lica S.G. i M.Š. biće predata u nadležnost Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana