Uhapšena četiri "perača" novca, pronađeno skoro 700.000 KM!

Nebojša Tomašević
Uhapšena četiri "perača" novca, pronađeno skoro 700.000 KM!

BANjALUKA – Miroslav Jekić, Mlađen Vasić, Goran Nikolić i Jovan Stevanović iz Bijeljine uhapšeni su zbog sumnje da su se bavili nedopuštenom trgovinom i pranjem novca, a kod njih je pronađeno oko 690.000 KM u raznim valutama.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapšeni, navodeći inicijale, uhapšene  terete da su počinili krivična djela pranje novca i nedopuštena trgovina po Krivičnom zakonu BiH.

- U okviru akcije na području Bijeljine i Banjaluke obavljeno je šest pretresa kuća, stanova i prevoznih sredstava koje koriste navedena lica. Tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina novca i to: 276.000 švajcarskih franaka, 30.000 američkih dolara, 48.605 KM 8.735 evra i 264.500 srpskih dinara, dva uređaja za brojanje novca, telefoni, rokovnici i drugi predmeti.

Pretresi su urađeni po naredbi Suda BiH -navedeno je u saopštenju MUP-a RS. Ističe se da su akciji hapšenja sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS pod nadzorom Tužilaštva BiH

- Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima – stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana