Braća uhapšena zbog tuče: Jedan napao konobaricu, drugi vrijeđao policiju

N.T.
Braća uhapšena zbog tuče: Jedan napao konobaricu, drugi vrijeđao policiju

BANjALUKA - Braća S. C. (42) i D. C (39) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su napali gosta jedne kafane u banjaučkom naselju Lazarevo, nakon čega je D.C. nasrnuo na konobaricu, a S.C vrijeđao policiju, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka sve se desilo juče pet minuta iza ponoći, a testiranjem na narkotike kod S. C. je utvrđeno prisustvo metadona u organizmu.

Prema našim informacijama braća su prvo napala jednog gosta lokala i tada ih je konobarica razdvojila kako bi prekinula napad.

- Tada je D. C. udario nju i otišao iz kafane u kojoj je ostao njegov brat S.C. Konobarica je  pozvala policiju i sve prijavila, a po dolasku patrole S.C. je vrijeđao policajce i odbio alkotestiranje iako je bio  pijan - rekao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Banjaluka su rekli da D.C. terete da je počinio krivično djelo tjelesna povreda i prekršaj tuča i fizički napad iz Zakona o javnom redu i miru. Kako su naveli,S.C. terete za počinjene prekršaje tuča i fizički napad  i ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

- Lice D.C. je osumnjičeno da je 18. januara oko pet minuta nakon ponoći fizički napalo radnicu ugostiteljskog objekta u Banjaluci, koja je pokušala da spriječi  D.C. i S.C. u daljem fizičkom napadu na jednu osobu. Prilikom lišenja slobode, lice S.C. je vrijeđalo policijske službenike, te se oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, a izvršenim ispitivanjem na prisustvo opojnih droga, utvrđeno je prisustvo opojne droge metadon - pojasnili su u policiji.

Naglasili su da je oštećenim licima, kao i licu S.C.  ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana