Uhapšen zbog prijetnji predsjedniku ribolovnog društva iz Gradiške

Jasmina Salopek
Uhapšen zbog prijetnji predsjedniku ribolovnog društva iz Gradiške

GRADIŠKA- Vlado Bubić (57) iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je prijetio predsjedniku sportskog ribolovnog društva iz Gradiške, saznaje "Glas Srpske".

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su, navodeći inicijale, da im je slučaj prijavljen u subotu oko 12 časova kada se sve i desilo.

- Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno je da je predsjednika sportskog ribolovnog društva iz Gradiške verbalno napao V. B. iz Gradiške upućujući mu prijetnje opasne po život- navedeno je u saopštenju policije.

Dodaju da su policajci dolaskom na lice mjesta pronašli i uhapsili osumnjičenog Bubića koji je prilikom hapšenja pocijepao majicu koju je imao na sebi i time počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru-svađa, vika vriska i bezobzirno ponašanje, zbog čega mu je uručen prekršajni nalog. Prema nezvaničnim informacijama, Bubić je napao predsjednika ribolovnog društva "Amur" iz Gradiške.

Iz policije su još saopštili da je na osnovu naredbe nadležnog suda  izvršen pretres kuće i pratećih objekata koje Bubić koristi.

- Tom prilikom su pronađene i oduzete puške i municija, a koje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku- pojasnili su u policijskoj upravi. Osumnjičeni je registrovani lovac i na svoje ime ima registrovanu i lovačku pušku koja je takođe oduzeta, kao i oružani list.

Kako su u policiji rekli, protiv Bubića slijedi i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu jer nije obezbjedio i adekvatno čuvao lovačke puške kako je propisano zakonom. O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se Bubić nakon ispitivanja pusti na slobodu, te protiv njega u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o krivičnim djelima ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana