Uhapšen zbog prijetnji policiji na Fejsbuku

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Policija u Gradišci identifikovala je i uhapsila B.K. iz Banjaluke, koji je prijetio policiji na društvenoj mreži "Fejsbuk", saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U saopštenju se navodi da su službenici Odjeljenja kriminalističke policije došli do saznanja da Banjalučanin na svom profilu na "Fejsbuku" piše statuse u kojima upućuje ozbiljne prijetnje policijskim službenicima.

B.K. je tokom saslušanja priznao da je navedene objave pisao zbog događaja iz 2008. godine, kada je sa još četiri lica počinio više krivičnih djela, među kojima je nasilničko ponašanje, napad na službeno lice i teška tjelesna povreda.

Na rasvjetljavanju krivičnih djela iz 2008. godine radili su policijski službenici tadašnje Policijske stanice Gradiška, te su po kompletiranju predmeta protiv lica B.K. dostavili izvještaj nadležnom tužilaštvu.

O svim okolnostima upoznat je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se Banjalučanin nakon ispitivanja pusti na slobodu, a da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana