Uhapšen zbog napada i prijetnji nakon saobraćajne nezgode

SRNA
Uhapšen zbog napada i prijetnji nakon saobraćajne nezgode

BANjALUKA - Muškarac čiji su inicijali Ž.S. iz Banjaluke osumnjičen je da je nakon saobraćajne nezgode u Bulevaru Milutina Milankovića u tom gradu verbalno i fizički napao drugog učesnika nezgode, a potom uputio ozbiljne prijetnje licu koje je prijavilo ovaj događaj.

Slučaj je prijavljen policiji sinoć u 19.05 časova, a Ž.S, kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola od 1,08 promila, osumnjičen je da je izvršio krivična djela tjelesne povrede i ugrožavanja sigurnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je sinoć u 22.40 časova, u mjestu Prijakovci lišila slobode lice iz Banjaluke čiji su inicijali V.S, jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom, a utvrđeno je da ima 1,92 promila alkohola u organizmu.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor tokom vikenda izvršili su kriminalističku obradu nad licima iz Prnjavora čiji su inicijali lica D.T. i D.Đ, osumnjičenim da su počinila krivično djelo teška krađa, čime je pričinjena materilana šeta od 20.000 KM.

Oštećeno lice je u subotu, 30. aprila, prijavilo je da je iz kruga njegove firme u Prnjavoru nepoznati muškarac otuđio drvene oplate, te da je u prethodnih šest mjeseci, otuđena veća količina drvenih oplata, čelični stubovi, drvene grede i drugi predmeti, te da mu je pričinjena šteta od oko 20.000 KM.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policija je utvrdila da se u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela mogu dovesti lica D.T. i D.Đ. i u Prnjavoru je pronašla, izuzela i oštećenom licu vratila 17 drvenih oplata.

Na osnovu naredbe prnjavorskog Osnovnog suda, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, juče je izvršen pretres na jednoj lokaciji u Prnjavoru koju koristi lice D.Đ. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto 36 drvenih oplata.

U toku kriminalističke obrade od ovih lica oduzeti su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teška krađa.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Tokom vikenda policija je lišila slobode lice iz Banjaluke čiji su inicijali L.B. na osnovu centralne potjernice, a zbog sumnje da je počinilo krivično djelo razbojništvo.

Lice L.B. je predato u nadležnost policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka radi kriminalističke obrade.

Policija je tokom vikenda slobode lišila i lice iz Čelinca čiji su inicijali N.J. na osnovu centralne potjernice, a zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nasilje u porodici.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor tokom vikenda isključili su iz saobraćaja i sankcionisali 16 vozača zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u krvi.

Tokom akcije sprovedene sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na području Prnjavora alko-testiran je 131 vozač, a sankcionisana su i dva mlada vozača, odnosno vozači mlađi od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su tokom vikenda, preduzimajući mjere radi sprečavanja zloupotrebe droge, lišili slobode tri lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i jedno lice zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana