Uhapšen zbog krađe zlata i dukata vrijednih 100.000 KM

N. T.
Foto: MUP RS

PRNjAVOR – Mario Barišić iz Gradačca uhapšen je zbog sumnje da je ukrao investiciono zlato, zlatne poluge i dukate ukupne vrijednosti oko 100.000 KM iz jedne kuće u Prnjavoru.

Nezvanično saznajemo da je policija pronašla sve ukradene predmete koje je osumnjičeni bio sakrio u obližnoj šumi te će biti vraćeni.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da Barišića terete da je krađu počinio 4. novembra kada je uz pomoć podesnog alata provalio u kuću u Prnjavoru.

- Službenici Policijske stanice Prnjavor u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka, Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijskom stanicom Gradačac, identifikovali su i izvršili kriminalističku obradu M.B. kojeg terete da je počinilo krivično djelo teška krađa. Navedeno lice se sumnjiči da je dana 04.11.2023. godine, uz upotrebu podesnog predmeta djelovalo na bravu ulaznih vrata porodične kuće u Prnjavoru, potom ušlo u unutrašnjost i izvršilo premetačinu. Tom prilikom je pronašlo i otuđilo investiciono zlato, zlatne poluge i dukate ukupne vrijednosti oko 100 000 KM - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tokom kriminalistčke obrade osumnjičenog i u okvir obavljenih pretresa, pronađeni  i uz potvrdu oduzeti otuđeni predmeti, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.  

Nakon kompletiranja i dokumenotovanja predmeta, lice M.B. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - rekli su u policiji.

Kako saznajemo osumnjičeni Barišić je od ranije poznat po činjenju krivičnih djela i švercu drogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana