Uhapšen vozač osumnjičen da je usmrtio tinejdžera

Nevena Reljić
Automobil osumnjičenog
Foto: Glas Srpske | Automobil osumnjičenog

PRIJEDOR - Prijedorčanin Nikola Đurđević (25) uhapšen je zbog sumnje da je noćas "audijem" udario petnaestogodišnjaka u Kozarcu , nakon čega je pobjegao u Laktaše dok je maloljetnik podlegao povredama, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nesreća se desila sinoć u mjestu Kozarac kod Prijedora, na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da je policija danas uhapsila N.Đ. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je 00.50 časova, učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao maloljetni pješak, a osumnjičeni pobjegao.

- Operativnim radom na terenu policajci su identifikovali i uhapsili N.Đ. iz Prijedora, koji se nakon saobraćajne nezgode "audijem" udaljio sa lica mjesta. Vozilo osumnjičenog pronađeno je na području opštine Laktaši - navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost policajci preduzimaju potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju predmeta te podnošenju izvještaja protiv uhapšenog.

Lokalni portal „Prijedordanas“ navodi da je „audi“, koji se kretao velikom brzinom udario tri mlađe osobe koje su  išle ivicom kolovoza.

Tom prilikom teško je povrijeđen tinejdžer, a bicikl koji je gurao jedan od mladića je prepolovljen i završio je u kanalu pored puta. Nažalost, nesrećni petnaestogodišnjak je zbog teških tjelesnih povreda preminuo u bolnici.

Prema riječima mladića koji su naišli nakon nesreće, nesavjesni vozač se potom velikom brzinom udaljio, a prijedorski portal navodi da tragovi upućuju da je skrenuo u Kamičanima na staru cestu i krenuo prema Lamovitoj.

-Vozio sam u pravcu Prijedora kada sam u mraku na cesti ugledao neko kretanje pa sam usporio. Pomislio sam da su migranti jer ih povremeno vidim na ovom dijelu puta. Ugledao sam mlađeg momka koji je mahao rukama a potom i tijelo na kolovozu. Nisam mnogo razmišljao jer je drugi mladić bio teško povrijeđen već sam ih obojicu ubacio u automobil i uputio se ka prijedorskoj bolnici. Nakon toga sam se vratio na lice mjesta gdje je stigla policija a tada sam čuo da je vozač koji ih je udario pobjegao - rekao je  Prijedorčanin koji je naišao nakon nezgode.

Uviđaj su u prisustvu dežurnog tužioca obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Kako navode iz policije, vozač je udario maloljetnu osobu koja je usljed zadobijenih povreda preminula.

-Policijskoj upravi Prijedor je oko ponoći prijavljeno da se na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka, u mjestu Kozarac, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je maloljetni pješak zadobilo povrede, dok se nepoznati vozač koji je prouzrokovao nezgodu vozilom udaljio sa lica mjesta. Maloljetnik je prevezen u JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru, gdje je usljed zadobijenih povreda preminuo – stoji u saopštenju PU Prijedor.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode obavili su postupajući tužilac OJT Prijedor i policijski službenici PU Prijedor.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana