Kostrešević: Uhapšen direktni izvršilac ubistva Radenka Bašića

Nebojša Tomašević
Kostrešević: Uhapšen direktni izvršilac ubistva Radenka Bašića

BANjALUKA - Dvije osobe uhapšene su u Banjaluci u okviru istrage ubistva načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nezvanično je potvrđeno "Glasu Srpske" da je jedan od uhapšenih  Aleksandar Miljatović koji  je označen kao direktni počinilac ubistva.

Prema nepotvrđenim informacijma njega je "odalo" poligrafsko ispitivanje, ali  postoje i drugi dokazi koji ukazju da je on počinio zločin.

Kako saznaje "Glas Srpske" drugu uhapšenu osobu terete da je pomagao Miljatoviću u pripremi zločina i da je vozio automobil sa kojim su se dovezli i pobjegli sa lica mjesta.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević potvrdio je "Glasu Srpske" da je uhapšen direktni izvršilac ubistva Bašića, ali nije navodio njegov identitet i druge detalje.

- Drugu uhapšenu osobu sumnjičimo da je bila pomagač - rekao je Kostrešević.

On  je istakao da se istraga još vodi pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Prijedoru, ali će vjerovatno preuzeti Republičko tužilaštvo.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak, 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana