Uhapšen Srbin osumnjičen za ubistvo dizajnera Rols Rojsa

Agencije
Uhapšen Srbin osumnjičen za ubistvo dizajnera Rols Rojsa

PARIZ - Srbin (22), glavni osumnjičeni za ubistvo dizajnera Rols Rojsa u Njemačkoj prošle nedjelje, uhapšen je u Francuskoj nakon međunarodne potjere.

Motiv napada još uvijek nije poznat.

Ian Kameron, legendarni dizajner Rols Rojsa, pronađen je mrtav u petak uveče u svom domu na Ammerskom jezeru u Bavarskoj.

Srbin je osumnjičen da je izbo na smrt penzionisanog dizajnera ispred ulaznih vrata njegove kuće 12. jula.

Osumnjičeni Srbin, koji je pobjegao u Francusku iz Njemačke prije hapšenja, nekoliko sati prije smrti Kamerona snimljen je u supermarketu nedaleko od mjesta zločina, prenose njemački mediji.

Njegov crveni ranac pronađen je na promenadi pored jezera, a Bild piše da je tokom pretrage u šumi pronađeno i oružje kojim je izvršen zločin, prenosi Telegraf.

Prema pisanju medija, navodno ništa nije ukradeno tokom napada.

“Veoma je rijetko da neko pozvoni na vrata, napadne stanara i potom ga ubode nožem. U većini slučajeva u ovakvim zločinima uvijek postoji odnos između počinioca i žrtve”, rekao je policijski službenik za Bild.

Srbin uhapšen u Parizu

Zahvaljujući dojavi javnosti, identitet 22-godišnjeg Srbina je ustanovljen. Istražitelji su uspjeli da otkriju da je osumnjičeni pobjegao preko Minhena, Inzbruka (Austrija), Ciriha (Švajcarska) na sjever Pariza.

Njega su u četvrtak u stanu u Parizu uhapsili francuski specijalci. Kažu da nije pružio otpor.

“Vrijedne informacije dobijene nakon javne potrage značile su da smo bili u mogućnosti da brzo identifikujemo osumnjičenog. To je bio kamen temeljac za njegovo brzo hapšenje u inostranstvu”, rekao je glavni kriminalistički direktor Manfred Frej.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana