Uhapšen razbojnik koji je opljačkao i povrijedio staricu u Sokocu

N.T.
Uhapšen razbojnik koji je opljačkao i povrijedio staricu u Sokocu

ISTOČNO SARAJEVO – Ilija Škavo (36) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je svezao i povrijedio staricu (86) iz Sokoca i oteo joj nakit i novac, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je razbojništvo počinio 7. septembra kada je upao u kuću starice u mjestu Kula, a brzom akcijom policije uhapšen je isti dan.

Škavo je u staričinu kuću upao u prijepodnevnim časovima   te je svezao i povrijedio, a nakon premetačine u kući je napao novac i nakit te pobjegao.

Kako je rekao izvor blizak istrazi odmah nakon prijave ovog razbojništva pokrenuta je istraga te su policajci za svega nekoliko sati otkrili i uhapsili razbojnika.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, potvrdili su da im je razbojništvo prijavljeno 7. septembra u 10.30 časova.

- Prijavljeno je da je u mjestu Kula, opština Sokolac izvršeno krivično djelo razbojništvo od strane nepoznatog lica nad osamdesetšestogodišnjom ženskom osobom. uviđaj na licu mjesta izvršen je u prisustvu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo kojom prilikom je konstatovano da je nepoznati izvršilac upotrebom fizičke sile nanio tjelesne povrede navedenoj osobi i od iste otuđio određeni iznos novca i više komada zlatnog nakita- saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Navodi se da su Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, brzom intervencijom nakon prijave  na području opštine Rogatica,  pronašli i lišili slobode lice inicijala I.Š. iz Prijedora zbog sumnje da je  počinilo krivično djelo razbojništvo. Dodali su da je u toku je kriminalistička obrada lica I.Š. i dokumentovanje predmeta.

Škavo je je poznat policiji po sukobu sa zakonom i ranije je sumnjičen  za više krivičnih djela. On je  februaru ove godine uhapšen  zbog sumnje da je od poznanika ukrao 20.000 KM, nakon čega se taksijem dao u bjekstvo. Prilikom hapšenja kod njega je tada  pronađen ukradeni novac.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana