Uhapšen Prijedorčanin koji je pucao na kafić

Nevena Reljić
Uhapšen Prijedorčanin koji je pucao na kafić

BANjALUKLA - Banjalučka policija uhapsila je Prijedorčanina Renata Marjanovića (32) koji je u subotu pucao na kafić u Prijedoru i on je danas predat nadležnom tužilaštvu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Portparol Policijske uprave (PU) Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je, navodeći inicijale, da je Marjanović uhapšen na osnovu potjernice koju je za njim raspisala PU Prijedor.

- Osumnjičeni za ubistvo u pokušaju R.M. iz Prijedora predat je tužiocu. On je uhapšen juče, 8. marta – saopštila je PU Prijedor.

"Glasu Srpske" rečeno je da su ga, nakon što je policiji javljeno da je otpušten sa liječenja na Klinici za psihijatriju, uhapsili pripadnici Jedinice za intervencije u Mačvanskoj ulici u Banjaluci, a prilikom hapšenja nije pružao otpor.

- Preduzimanjem istražnih mjera i radnji pronađeno je vozilo „opel korsa“ koje je osumnjičeni koristio u vrijeme izvršenja krivičnih djela, kao i automatsko vatreno oružje za koje će se daljim vještačenjem utvrditi da li je korišteno prilikom izvršenja krivičnih djela. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni R.M. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija  predat u nadležnost tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor – kazali su u PU Prijedor.

Marjanović  je u subotu uveče iz automatske puške ispalio 17 hitaca u lokal “Četiri WD” u Prijedoru, a u nedjelju ujutru je otišao u banjalučku Kliniku za psihijatruju gdje je zadržan.

U Policijskoj upravi  Prijedor tada su, navodeći inicijale, rekli da će osumnjičeni biti ispitan kada se za to steknu uslovi.

Marjanović je oko 20.40 ispucao rafal u lokal koji se nalazi u ulici Slavka Rodića u Prijedoru.  U napadu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

On je od ranije poznat policiji po činjenju krivičnih djela, a navodno ima i određenih psihičkih problema.

Policija je od njega u januaru ove godine  oduzela “VW touran” nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM.

Kontrolisan je u Kozarskoj Dubici, i tokom pretresa vozila otkrivena je i poluautomatska puška kalibra 7,62 milimetara, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

Ranije je prijavljen zbog nasilja u porodici, a u martu 2019. godine je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao i vrijeđao sugrađanina bošnjačke nacionalnosti. Snimak je objavio je na svom "Fejsbuk" profilu nakon čega je i uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana