Uhapšen osumnjičeni za ubistvo monaha

Nebojša Tomašević, Nevena Reljić
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA –Dragan Ševo (40), osumnjičen za ubistvo monaha manastira Glogovac kod Šipova Stefana Ačića (62), uhapšen je maloprije u motelu "Nana", potvrđeno je "Glasu Srpske"

On je iz motela "Nana" u Banjaluci iznesen na nosilima te je vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da se Ševo sam povrijedio nožem tokom akcije hapšenja.

- U hotel Nana upali su pripadnici SAJ-a i uhapsili osumnjičenog. On je tokom intervencije povrijeđen, ali je stabilnog stanja. Prebačen je u bolnicu i biće procesuiran - rekao je Lukač.

Ševo je danas poslijepodne lociran u motelu "Nana" u Banjaluci".

Nakon toga je pred motel stigao veliki broj pripadnika Policijske uprave Banjaluka i Specijalne antiterorističke jednice (SAJ) kao i ministar Lukač i direktor Policije RS Siniša Kostrešević  koji su pregovarali sa osumnjičenim.

Lukač je potvrdio da je policija kontrolisala sve hotele i motele u Banjaluci i da su tako otkrili gdje se nalazi Ševo.

Ševo je osumnjičen da je monaha usmrtio u ponedjeljak oko 19 časova u trpezariji u manastira Glogovac, nakon što su zajedno večerali.

Ačić  je preminuo usljed iskrvarenja nakon što mu je nožem probijena plućna arterija.

Tokom istrage policija je uhapsila muškarca koji ga je dovezao do manastira i sačekao ga ispred te nakon zločina odvezao u Banjaluku.

Monah Stefan je danas sahranjen u manastiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana