Uhapšen osumnjičeni za obljubu djeteta

N. Tomašević
Uhapšen osumnjičeni za obljubu djeteta

ZVORNIK – Policija je uhapsila I.M. sa područja grada Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela iskorištavanje djece za pornografiju i obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Kako je saopšteno iz Policijske uprav Zvornik osumnjičeni je uhapšen 18. avgusta, a nakon što je ispitan i predat u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini na dalje postupanje.

- Po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca izvršen je pretres kuće i prostorija koje koristi navedeno lice. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima- stoji u saopštenju policije.

Navodi se da Policijski službenici PU Zvornik preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem zaštite najranjivije kategorije društva.

- Sva lica koja počine ovakva i slična krivična djela biti procesuirana u skladu sa zakonom. Pozivamo građane, roditelje, prosvetne radnike, da prijave svaku sumnju na izvršenje pomenutih i sličnih krivičnih djela kako bismo zajedno dali doprinos na očuvanju njihove bezbjednosti i stvaranju povoljnog okruženju-navedeno je u saopštenju.

Napomenuli su da je saznanju o predmetnim krivičnim djelima upravo doprinijela saradnja policije i građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana