Uhapšen nakon filmske potjere u Prijedoru: Drogiran autom udario policajce

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

PRIJEDOR - Esnaf B. (48) iz Sanskog Mosta uhapšen je nakon što je drogiran "merecedesom" udario i lakše povrijedio dva policajca, te slupao njihov službeni "golf", potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je od policije vozilom bježao nekoliko kilometara, nakon čega je u Petkovcu izašao iz auta i pobjegao u šumu gdje je i uhapšen. 

Filmska potjera počela je u subotu uveče, u Kozarcu kada je policijska patrola pokušala da legitimiše Esnafa B. koji je stajao pored vozila. 

" Kada je vidio policajce, uskočio je u "mercedes" i tad je zakačio jednog policajca. Patrola je krenula u potjeru i prestigla ga u mjestu Petkovac" kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su policajci pripremili sačekušu sa upaljenim rotacionim svjetlima.

" Bila je to filmska potjera i policajci su nakon što su pretekli "mercedes" izašli na cestu i pokušali da ga zaustave. Vozač je usporio te autom udario u policajce, a zatim u njihovo vozilo u nastavio da vozi. 

Stao je ubrzo izašao iz auta i pobjegao u šumu pored puta gdje je uhapšen" rekao je izvor "Glasa Srpske". 

Prema njegovim riječima vozač je testiran na prisustvo narkotika u organizumu, a test je bio pozitivan. Saznajemo da je Esnaf B. poznat od ranije po sukobu s zakonom. 

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da je vozač "mercedesa" E. B. dva puta odbio da se zaustavi te autom udario dva policajca, lakše ih povrijedio i oštetio službeno vozilo.

" Kod E. B. je pronađena praškasta materija, koja podsjeća na kokain. Protiv njega će biti podnesen izještaj za sprečavanje službenog lica u vršenju slkužbene radnje te zahtjev za pokretanje prekršaja zbog posjedovanja droge" rekli su u policiji.

Trebinje

Napad na policiju zabilježen je i u Trebinju gdje je Milan Š. (22) prvo izvrijeđao, a zatim napao pripadnika Žandarmerije. Incident se desio u nedjelju oko 20 časova, kada ja patrola prišla mladiću da ga legitimiše.

" On je to odbio te je počeo da vrijeđa policajce. Nasrnuo je na jednog policajca kojem je potrgao epolete sa činovima s uniforme, a potom ga udario" rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana