Uhapšen muškarac iz Gradiške: U kući krio vojno naoružanje, municiju i bombu

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA - Lice iz Gradiške čiji su inicijali N.V. uhapšeno je nakon što je kod njega pronađena vojna puška i određena količina municije, dok je kod lica M.S. policija pronašla ručnu bombu.

Policija je u okviru operativne akcije "Kalibar" pretresla kuću i prostorije koje koristi N.V. i pronašla određenu količinu vojnog naoružanja i municije, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Osnovog suda u Gradišci nakon što su operativnim radom na terenu došli do saznanja da ovo lice posjeduje određenu količinu vojnog naoružanja.

Takođe, policajci su došli do saznanja da lice čiji su inicijali M.S. iz Gradiške posjeduje eksplozivno sredstvo u jednom od pomoćnih objekata u svom dvorištu pa su na osnovu sudske naredbe izvršili pretres i pronašli ručnu bombu. 

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naredio je da se protiv osumnjičenih N.V. i M.S. podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana