Uhapšen Mostarac osumnjičen za učešće u ubistvu kavčanina Šćepana Roganovića

Tanjug, Agencije
Uhapšen Mostarac osumnjičen za učešće u ubistvu kavčanina Šćepana Roganovića

PODGORICA - Uprava policije Crne Gore saopštila je danas da je na teritoriji BiH uhapšen I. G. (41) iz Mostara, po potjernici Interpola , zbog sumnje da je počnio krivično dejlo teško ubistvo putem pomaganja.

Portal podgoričkog Dana saznaje da je uhapšen Igor Glavaš, kojeg, kako navode, terete za pomaganje u teškom ubistvu Šćepana Roganovića.

Glavaša su juče uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, osumnjičen je da je 2019. godine postao član kriminalne organizacije koja je za cilj imala izvršenje ubistva Roganovića.

-I.G. je lišen slobode nakon intenzivne saradnje timova za ciljano traganje SIPA i Uprave policije Crne Gore. Slijedi dalja komunikacija pravosudnih organa BiH i Crne Gore - navode iz Uprave policije.

Novljanin Šćepan Roganović (37) ubijen u februaru 2020. godine u Herceg Novom, a njegovi otac i brat su ranije bili mete napada u obračunu koji crnogorski mediji nazivaju ratom škaljarskog i kavačkog klana koji je odnio oko 40 žrtava.

Na stepenicama kod Kanli kule u Šćepana Roganovića sasuto je pet hitaca.

Šćepan Roganović bio je stariji je sin Nika Roganovića, koji je ubijen 26. jula 2017. godine ispred svog stana u Herceg Novom, i brat Duška Roganovića koji je 25. aprila 2017. u eksploziji ostao bez nogu.
Šef škaljarskog klana Igor Vukotić (42) i još četvorica pripadnika te kriminalne grupe osumnjičeni su u junu ove godine  za ubistvo Šćepana Roganovića.

Vukotić je u bjekstvu, a policija je zbog stvaranja kriminalne organizacije uhapsila Novljanina Marka Radovića (29), Slavka Radulovića (42) i Miloša Gvozdenovića (35) i kao petog osumnjičenog označila Cetinjanina Iliju Milanovića (37), koji je od ranije u zatvoru.

Terete ih da su, sa ranije uhapšenim pripadnicima škaljarskog klana, stvorili kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj likvidaciju Roganovića.

Za ubistvo Roganovića ranije su optuženi Dino Ibrahimović, Krsto Vujić, Mili Bajramović, Miloš Komar i Igor Glavaš. Direktnim izvršiocem označen je Bajramović. On je u bjekstvu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana