Uhapšen mladić iz Bugojna zbog iznude teške 1.2 miliona maraka

N. T.
Foto: FUP

BUGOJNO - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su I.M. (44) iz Bugojna zbog sumnje da je u prethodne četiri godine prijetnjama iznudio oko 1.2 milona maraka od vlasnika jednog preduzeća u Bugojnu.

Kako je saopšteno iz FUP-a akcija u kojoj je rasvjetljen ovaj slučaj izvedena je juče i danas po nalogu tužilaštva  Srednjobosanskog kantona.Istakli su da je prilikom hapšenja od osumnjičenog je oduzeto 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od žrtve. 

Od osumnjičenog je, kako je saopštila policija,  oduzet i skupocijeni  "BMV" vrijedan 250.000 KM koji je on  ranije oduzeo nezakonito od oštećenog.

- Lice I.M. se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivalo novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna. Pri tome mu je upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te je na taj način za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist od oko  1,2 miliona maraka-saopšteno je iz policije.

Navodi se da je pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno pronađeno i oduzeto 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Pretres je urađen po naredbi Opštinskog suda u Bugojnu.

- Lice lišeno slobode I.M. je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije. Nakon toga je  danas predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz uzvještaj o počinjenom krivičnom djelu iznuda - navodi se u saopštenju.

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana