Uhapšen maloljetnik koji je BMW-om udario djevojke

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Maloljetnik H.L.A. (17), koji je u petak poslijepodne bez položenog vozačkog ispita upravljao BMW-om u sarajevskom naselju Hrasno i zbog neprilagođene vožnje udario dvije djevojke, je uhapšen sinoć.

Dvije djevojke, koje su hodale trotoarom u trenutku kada ih je automobilom udario bahati vozač, su odmah prevezene na KCUS gdje su jednoj konstatovane teške tjelesne povrede, a drugoj lakše, saznaje Kliks.ba

Maloljetnik je upravljao automobilom koji je u vlasništvu njegove majke, i nije bio pod uticajem alkohola i narkotika u trenutku testiranja nakon što je skrivio nesreću. On je, se saznaje sinoć  odmah policiji rekao da je vozio. Povrijeđene djevojke H.S. i K.S. su 2001. godište.

Maloljetnik je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja“. Podsjetimo, nesreća se dogodila u ulici Porodice Ribar kod slastičarne "Palma".

Automobil je završio na zelenoj površini, a svjedoci nesreće su ispričali da su djevojke povrijeđene kada je automobil iz kružnog toka uletio u krivinu velikom brzinom. Pretpostavlja se da nije ni kočio. Građani su odmah pozvali Hitnu i policiju, a vozač i suvozač su ostali na mjestu nesreće. Na mjesto nesreće je vrlo brzo stigla i advokat maloljetnika, ali njoj policija nije dozvolila pristup klijentu do okončanja uviđaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana